Overgaan tot hotel verkoop? Of juist een hotel kopen? Win advies in bij een ervaren vastgoedadviseur

De winst die hoteliers uit hun hotel kunnen halen is de afgelopen jaren zeer stabiel geweest. Corona heeft de stabiliteit van deze winst echter flink laten schommelen. Voor een lange tijd hebben hotels hun deuren volledig gesloten en daalde de bezettingsgraad met meer dan 40%. Deze keuze hebben veel hoteliers gemaakt toen de lockdowns definitief werden doorgevoerd. 

Een dalende bezettingsgraad betekent ook een daling van de winst. De onzekerheid tijdens de pandemie heeft veel hoteliers gedreven tot hotel verkoop. Investeerders zagen dit echter als een kans om winst uit het gebouw te halen. Wat jouw plannen ook zijn, schakel bij deze ingrijpende keuzes altijd een ervaren vastgoedadviseur in.

Investeren in hotelvastgoed draagt veel risico’s met zich mee 

Een hotel kopen kan nog steeds een investering zijn. Zo is de bezettingsgraad na de heffing van de laatste lockdown alweer flink gestegen. Hoteliers beginnen langzaam te herstellen van het verlies dat zij de afgelopen jaren hebben gedraaid. Hotels zijn weer open voor verblijf, en veel mensen kiezen er weer voor om op vakantie te gaan. Tijdens het hoogseizoen, halen hoteliers daarom weer aardig wat winst uit het verhuren van hun kamers. Mensen die bereid zijn om zich te focussen op de positieve ervaringen, zullen het kopen van een hotel als een investering zien.

Anderen zien liever van deze onzekerheid af en gaan over tot hotel verkoop. De afgelopen jaren hebben duidelijk gemaakt dat geen enkele situatie permanent is; omstandigheden kunnen van de ene op de andere dag veranderen. Hoteliers zien ook in dat er veel risico’s verbonden zijn aan het bezitten van een hotel. Naast de onzekerheid van de situatie, is het rendement door de vakantieperiodes ook ontzettend onstabiel. De hotelsector is dan ook enorm dynamisch, wat voor sommige hoteliers geen probleem is, maar voor anderen wel. 

Schakel bij hotel verkoop een professional in

Hotel verkoop is een keuze die vele hoteliers zwaar valt. Wellicht heb je jarenlang werk in het gebouw gestopt, en is al deze moeite door de pandemie tevergeefs geweest. Desalniettemin heb je een band opgebouwd met het hotel en kan het moeilijk zijn om dit los te laten. Ook wordt je wellicht verleid door de mogelijkheden om winst uit het gebouw te halen. 

Sta je toch volledig achter de keus om je hotel te verkopen? Zorg dan voor een goed supportnetwerk. Een ervaren vastgoedadviseur kan alle voor- en nadelen voorleggen en je adviseren over de juiste keuze. Deze professional helpt jou met het vinden van de juiste persoon die het hotel overneemt. Ook kan hij of zij ondersteunen tijdens het brengen van het nieuws aan je werknemers. Kortom, professionele hulp is onmisbaar. 

Gerelateerde berichten