5 manieren om 500 euro te investeren

Veel mensen beginnen tegenwoordig met beleggen. Of je nu wilt investeren in iets op lange termijn, zoals pensioen of collegegeld, of gewoon wat extra geld wilt voor je huidige behoeften, het is belangrijk om te weten welke soort investering het beste voor je werkt. Hier zijn vijf mogelijkheden die iedereen kan gebruiken!

1) Beleggen in aandelen en obligaties

Als je in iets op lange termijn wilt investeren en het niet erg vindt je geld op het spel te zetten door het in de aandelenmarkt te stoppen, zijn aandelen en obligaties misschien een goede optie voor je. Je kunt met je € 500 individuele aandelen kopen of in beleggingsfondsen beleggen. Het risico van beleggen in de aandelenmarkt is dat je je hele inleg kunt verliezen. Maar er is ook de mogelijkheid dat je investering na verloop van tijd exponentieel stijgt. Onthoud dat je bij beleggen in aandelen en obligaties alleen inlegt wat je je kunt veroorloven te verliezen!

2) Investeerapps

Als je € 500 wilt beleggen maar niet veel van de aandelenmarkt weet, zijn er apps waarmee je dat kunt doen zonder er veel tijd en moeite in te steken.Met deze iPhone en Android app kunnen gebruikers kleine investeringen doen telkens als ze een aankoop doen. De manier waarop het werkt is eenvoudig: de gebruiker koppelt zijn of haar creditcard(s) aan zijn of haar account, en als op een van deze kaarten een aankoop wordt gedaan, rondt de app het totaalbedrag van de rekening af op de dichtstbijzijnde dollar en stort dit geld van je bankrekening in een beleggingsfonds.

3) Cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn digitale munteenheden die cryptografie gebruiken om transacties te beveiligen en de aanmaak van nieuwe eenheden te controleren. Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, kunnen verhandeld worden voor goederen of diensten met verkopers die ze aanvaarden. En net als aandelen kunnen ze in korte tijd grote rendementen opleveren. Maar in tegenstelling tot beleggingen op de aandelenmarkt worden cryptocurrencies niet door een overheidsinstantie gereguleerd

4) Spaarrekening

Een spaarrekening is een toegankelijke plaats waar je je geld op kunt zetten als je het niet meteen nodig hebt. De meeste banken bieden een soort rente als je geld op een van hun rekeningen spaart. Je zult je $500 bij deze optie misschien niet van de ene dag op de andere zien groeien, maar als je een rekening kiest die een goede rente biedt, dan zal je geld in de loop van de tijd waarschijnlijk gestaag toenemen .

5) Whiskyfondsen

Als je € 500 wilt investeren in iets dat alleen voor je plezier is, dan is dit misschien de juiste optie voor jou! Whisky fondsen beleggen uitsluitend in Schotse single malt whisky. Deze whiskybeleggingen zijn meestal whisky’s in beperkte oplage die in de loop van de tijd in waarde kunnen stijgen. Ken je iemand die echt van Schotse whisky houdt, dan is beleggen misschien een leuk cadeau-idee.

Welke van deze mogelijkheden je ook het meest aanspreekt, het is duidelijk dat er veel manieren zijn om 500 euro in Nederland te investeren. Maar onthoud: als een aanbod te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook – onderzoek elk bedrijf of financieel product grondig voordat je je zuurverdiende geld inzet!

Gerelateerde berichten