Een webshop vanuit huis runnen

Een webshop vanuit huis runnen heeft zo zijn voordelen. Je hoeft niet te investeren in een bedrijfspand en je hebt weinig opstartkosten. Waak er wel voor dat privé en werk niet door elkaar heen gaan lopen. Indien mogelijk richt je in huis een eigen ruimte in van waaruit je de webshop runt. Controleer vooraf bij je gemeente of je zonder toestemming een webwinkel aan huis mag beginnen en laat je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Om de overlast voor de buurt zoveel mogelijk te beperken van verkeer dat bij jou producten af komt leveren of ophalen kun je een opslagruimte huren waar je de voorraad opslaat. Of je maakt gebruik van dropshipping. Hierbij toon je producten van een derde partij en hoef je ze niet zelf in te kopen. Wanneer er een bestelling wordt geplaatst geef je dit door aan de dropshipping partner en wordt het, vanuit jouw naam, aan de klant verstuurd.

Ongestoord werken

Ook al run je de webshop vanuit huis, klanten zien dat natuurlijk niet. Houd er daarom rekening mee dat je ongestoord kunt werken, zeker wanneer je telefonisch klantenservicevragen beantwoord. Mensen vinden het erg vervelend wanneer er allerlei achtergrondgeluiden te horen zijn tijdens een telefonisch gesprek. Zorg daarom dat je kinderen niet in de buurt zijn en de radio zachtjes of uit staat. Overigens filter je, door het dragen van een headset, de meeste geluiden weg.

Bestellingen verzenden

Wanneer je voldoende ruimte hebt kun je ervoor kiezen om de webshopproducten thuis op te slaan. Zorg dat je alles overzichtelijk houdt door alles op te bergen in stellingkasten. Gebruik schap kaartjes om de artikelen op de juiste plek te leggen. Zo kun je snel alles vinden wanneer er een bestelling is geplaatst en weet je hoeveel je nog op voorraad hebt. Je kunt ervoor kiezen om de verzendkosten in het product te verwerken. De tekst ‘gratis verzendkosten’ is iets wat mensen aanspreekt. Hierdoor zijn ze eerder geneigd om iets te bestellen. Om je klanten te bedanken kun je een kleinigheid toevoegen aan de bestelling. Pennen bedrukt met logo bijvoorbeeld. Ook bedrukte notitieboekjes zullen bij je klanten beslist in de smaak vallen. Door een relatiegeschenk toe te voegen zijn ze een volgend keer eerder geneigd om weer iets bij je webshop te bestellen.

Houd werk en privé gescheiden

Wanneer je thuis een webshop runt is de verleiding groot om ’s avonds en in de weekenden door te werken. Daar is op zich niets mis mee, maar waak er wel voor dat het niet jouw gezinsleven gaat beïnvloeden. Hanteer vaste dagen en tijden dat je aan het werk bent. Daardoor blijf je er plezier in houden en haal je de allerbeste resultaten uit jouw webshop.

Gerelateerde berichten