Sparen voor een regenachtige dag: 5 belangrijke tips

U hebt dus nauwgezet een budget uitgestippeld waardoor u zich zelfverzekerd voelt. Dan duikt er iets op dat niet in een van je zorgvuldige projecties past. Wat nu? Dit scenario is waarom u ervoor moet zorgen dat u spaart voor een regenachtige dag. Dit geld staat bekend als spaargeld.

Maar waar is het precies voor en hoeveel moet je besparen? Laten we in alle details duiken en hoe u ook kunt sparen voor een regenachtige dag!

Wat zijn besparingen op regenachtige dagen?

Rainy day-besparingen zijn fondsen die worden gebruikt voor kleine, eenmalige uitgaven die u nog niet hebt verantwoord. Verrassingsuitgaven kunnen een last zijn, zoals het vervangen van uw boiler nadat de bodem ‘s nachts uitvalt … ugh.

Het kunnen ook leuke verrassingen zijn, zoals een vriend die hun bestemmingshuwelijk op Bali aankondigt. (Ja graag!) Spaargeld voor een regenachtige dag kan deze onverwachte kosten op korte termijn dekken zonder uw dagelijkse budget te verstoren . Dit is waarom geld sparen voor een regenachtige dag belangrijk is!

Spaargeld voor regenachtige dagen versus noodfonds

Sparen voor een regenachtige dag gaat over sparen voor kleine onvoorziene uitgaven die geen verband houden met financiële rampen. Ze zijn bijna als het eerste niveau of de basis van uw noodfonds.

Een noodfonds treedt in werking wanneer u uw baan verliest , een familielid een medische crisis heeft of een andere grote financiële aanslag op uw leven krijgt. Rainy day-besparingen zijn kleiner, terwijl uw noodfondsen 3 tot 6 maanden levensonderhoud voor u en uw gezin moeten ondersteunen.

Hoeveel moet je sparen voor een regenachtige dag?

Geld besparen is belangrijker dan ooit in de wereld van vandaag en het hebben van een regenachtig dagfonds is een goed startpunt. Bovendien kan het hebben van besparingen helpen om stress in verband met financiële problemen te verlichten.

Over het algemeen moet u ernaar streven om € 500 tot € 2500 te sparen voor regenachtige dagen, afhankelijk van uw levensstijl en hoe voorbereid u zich wilt voelen.

Gerelateerde berichten